Formandsberetning 2017.

Sæsonen 2017 er ved at være slut i Herreklubben, og vi kan se tilbage på et år på godt og ondt.

Godt fordi vi med vores medlemstal er status quo i forhold til sidste år 80 medlemmer. 

Og ondt, fordi vi gennemsnitligt ikke har været så mange pr. gang som vi plejer om onsdagen, men her tilskriver jeg også det dårlige og skiftende vejr som en del af skylden og forklaringen. Vi har aldrig tidligere i den tid jeg har været med i Herreklubben måtte aflyse en onsdag, hvilket vi har gjort 2 gange i år!!

Nogle få gange har vi været omkring de 60 deltagere i år, men gennemsnitligt har vi ligget på mellem 30 – 40.

Vi startede planmæssigt op første onsdag i april måned.

Da man havde ”sparet” 18 huls banen henover vinteren, vi begyndte  sæsonen med en super opsat bane, og der skal igen i år lyde en stor tak til Vores greenkeeper stab, for Deres dygtige arbejde med vores bane.

Vi er vist mange der er rigtig glade for at Dina er blevet den nye bestyrer i Liljecafeen. Ikke bare fordi det er min datter, men jeg fornemmer, at der er blevet meget mere klubliv i restauranten, og vi har i Herreklubben i det år hun har været her haft et rigtig godt og positivt samarbejde, som jeg forventer fortsætter fremover, så det vil jeg gerne her benytte lejligheden til at sige hende tak for.

I forbindelse med spisning, og vores tradition med at spise sammen med hinanden den sidste onsdag i måneden, har vi i år oplevet en faldende tendens. Jeg synes det er ærgerligt vi ikke engang én gang om måneden kan se tid til at samles i fællesskab, og derved styrke sammenholdet!!!!

Jeg ved ikke hvad årsagen er, men jeg synes at I skal komme frem med det, hvis i har et bud på hvad grunden er ?

Vi har igen i år haft stor glæde af Vores Sekretariat, med Carina i spidsen. Som altid er smilende og hjælpsom overfor Herreklubben, med udskrivning af Scorekort og lister af den ene og anden slags.

Tusind tak for hjælpen.

Hvis vi fortsat skal uddele præmier til Jer spillere til vores onsdags turneringer, på udflugter/ ture og afslutningsturnering, er vi ret afhængige af Vore Sponsorer, derfor vil jeg igen i år rette en stor og varm tak til dem, for Deres altid store forståelse og velvilje.

Af Sponsorer i år har vi haft Golfcenter Slagelse ved Kenneth Christensen, Poul Skytte Madsen Team Data Solutions, Malermester Flemming Nielsen, Dina Liljecafeen, Brian Veber Kemp & Lauridsen, Ebbe Larsen Nybolig Erhverv, og Spar Nord ved Susanne Meinert.

 Endnu engang mange, mange Tak!

Henning Bergh har stået for Rejseaktiviteterne igen i år.

Jeg ved han har været meget skuffet over den ringe deltagelse på vore ture, og synes det er lidt spildt arbejde, at bruge så meget tid på at tilrettelægge det, når der så totalt mangler opbakning!!!

Vores første tur/ udflugt var i år 10 maj til Nivå hvor Henning havde skaffet et godt tilbud på en god og billig bane hvor der i prisen var inkluderet spisning 365.- kr.

Der var kun 22 som synes at dette fine tilbud var attraktivt nok??

 Vindere var i A Rækken. Gert Pedersen 39, Børge Pedersen 37 og Jacob Sørensen 34. B Rækken Ole Kristoffersen 33, Kenneth Christensen 28 og Bjarne Christensen 27. Flotte resultater på en rigtig god kort men svær bane

24 maj spillede vi i Trelleborg Venskabsmatch mod Kalundborg. Der var 56 deltagere i alt, og det synes jeg er flot, med 34 spillere fra Trelleborg og 22 fra Kalundborg. Vi vandt som sædvanligt på hjemmebane 373 mod 354.

Returmatchen i Kalundborg spillede vi 15 august med resultatet 380 til Kalundborg mod 335 til Trelleborg. Igen skuffede Medlemmerne ved manglende opbakning til denne tur, med KUN 17 deltagere fra Trelleborg, hvor vi normalt har ligget på over 30 ????!!!

Vi synes ideen er rigtig god, men forventer selvfølgelig at der også her er større opbakning, til den slags arrangementer.

I Herreklubben afvikler vi så vidt det er muligt arrangementer af forskellig art, som både har et konkurrencemæssigt og socialt aspekt, som forhåbentlig kan knytte nye venskaber sammen, både internt i Herreklubben, men også på tværs af klubberne i klubben. I Vores årlige match mod Dameklubben 06 juni oplevede vi så at 7 Herrer synes det var en god ide, hvorfor vi naturligvis var nødt til at melde afbud til den skuffede Dameklub!!! Igen personligt synes jeg det er synd vi ikke har bedre forståelse for at skabe et sammenhold i vores klub, og spildte kræfter fra arrangørernes side!!!

Jeg er noget i tvivl, om vi næste år laver sociale spil, da vi tydeligt kan se at der er færre deltagere de dage vi laver den slags.

Vi prøvede noget nyt i år med Cross Country, hvilket vi i bestyrelsen havde en fornemmelse af, at der var stor tilfredshed med. Desværre havde vi valgt en dårlig dag, med regn og blæst, hvorfor vi ikke var så mange denne dag. Måske prøver vi det igen næste år, og håber så på bedre vejr.

Spil fra Rød og hvid tee, tror jeg der er interesse for!

Ryders Cup den 02 september afviklede vi i år i Sorø.

Vi havde den store glæde at vinde Vandrepokalen sidste år, hvilket vi var ret stolte over. Men vi må jo nok erkende at Sorø tog kraftig Revanche i år, da de nærmest ”Lamme” tævede os med 17½ mod 6½.

Vi gjorde hvad vi kunne men kæmpede i år mod overmagten. Vi var 16 spillere som spillede Greensome om formiddagen og single om eftermiddagen. Vi sluttede ved 18 tiden med overrækkelse af Pokal og Spisning.

Hvert år har vi en weekend tur med Herreklubben, som igen i år var henlagt til Jylland.

Henning Bergh havde lavet en fantastisk tur for os til Pejsegården i Brædstrup, hvor vi var 22 indkvarteret i 2 nætter.

 

 

 

1.dag kørte vi til Silkeborg og spillede en dejlig Parkbane. I øvrigt den bane som næste år skal huse Made in Denmark. Vi fik lidt regn undervejs, men da vi spillede en del af banen i skov, og det ikke blæste så meget var det til at holde ud.

A Rækken vandt Henning Bergh med 31 og B Rækken vandt Claus Frederiksen med 30 stf.

Efter dagens spil returnerede vi til Hotellet og blev indkvarteret, fik aftensmiddag og sluttede af med en gang Bowling.

 

2.dag kørte vi til Lübker i nærheden af Grenå. En fantastisk dejlig bane i skønne omgivelser med et enestående lay up. Det kunne være sjovt at komme over og spille den igen under bedre vejr forhold. Det havde regnet 180 mm på 3 dage forud for vores ankomst, derfor var det noget svære betingelser vi spillede under.

A rækken vandtes denne dag af Steen Madsen med 35. B rækken vandtes af Hans Sylvester og Arne Nielsen med hver 34.

Da vi vendte tilbage til Pejsegården overværede vi traditionen tro Pejse Showet med kæmpe buffeten. Nogle kom senere i seng end andre. 

 

3.dag Sidste dag var det planen at vi skulle til Barløseborg på vej hjem. Men de ringede til os lørdag og fortalte at de var nødt til at aflyse, da deres bane stod under vand.

Heldigvis fik Henning en god aftale i stand, og fik konverteret til Sø højlandet nord for Silkeborg. Det var flot de med så kort varsel var i stand til at modtage os, og samtidig bespise os.

Vi var mange der blev overrasket over at der her lå så skøn en bane, og den er bestemt et besøg værd en anden gang.

Vi fik desværre en kraftig byge midtvejs på runden, hvilket bevirkede, at greens efterfølgende stod en del under vand.

A rækken blev vundet af for anden dag i træk med 35 Steen Madsen, og B rækken blev vundet af Kenneth Christensen med 30

 

Som ny vinder af Vandre Pokalen, skal der i år stå Steen Madsen, som samlet vinder over de 3 dage vandt med 99 point, 10 mere end no. 2 Jesper Snedker 89, no. 3 Henning Bergh med 87.

B rækken vandtes med 88 point af Hans Sylvester, no. 2 blev Kenneth Christensen med 80 og Arne Nielsen med 78 på 3 pladsen.

Stort Tillykke til vinderne.

Efter præmieoverrækkelse og en dejlig buffet med flot betjening og gæstfrihed drog vi mod Slagelse hvor vi var hjemme ved 20 tiden.

Det er altid hyggeligt at køre sammen i bus, og vi kunne godt unde nogle flere at deltage, da det er en utrolig god måde at blive rystet sammen på. Igen er det lidt ærgerligt at vi kun er i stand til at mønstre 22 medlemmer ud af 80 til en sådan tur. Jeg vil godt som deltager på turen sige Henning  Bergh tak for et vel tilrettelagt arrangement.

Som I måske kan fornemme i min Formandsberetning Anno 2017, er jeg en lille smule skuffet over manglende opbakning til flere af vores arrangementer. Jeg ved godt vi frivilligt er gået ind til dette job i bestyrelsen, men vi kunne nu godt nogle gange håbe og forvente lidt større tilslutning fra Jer til noget af det vi bruger en del tid på at tilrettelægge.

Derfor ville det også være rart at I gav Jeres meninger til kende, så vi havde en mulighed for at dreje i retning af hvad I nogle gange håber på og forventer af os.

Det kunne være rart at høre hvad I har af ideer.

Som Tak for hjælpen som Dirigent vil jeg gerne sige Gorm tak fordi du gav dig tid til at komme her i dag og føre ”Slagets gang”.

Jeg skal minde Jer om, at nu er turneringen slut med i dag, men der er stadig mulighed for at mødes i herreklub regi, idet vi hver onsdag formiddag har reserveret én time kl. 10.00. Så møder I bare op, og så trækker vi lod, og spiller om en 20èr. Carina har reserveret tid fra kl. 10.00 på 18 hullers banen, så længe vi må spille den, og når det slutter, fortsætter vi på 9 hullers banen, ligeledes kl. 10.00

Jeg vil sige Jer alle TAK for sæsonen 2017.

Og til mine 3 medspillere i formandskabet endnu engang tak for godt samarbejde i 2017.

Men inden jeg slutter helt af vil jeg godt benytte lejligheden til at takke Henning Bergh for hans store engagement i Herreklubben gennem de år du har været med i Formandskabet, da du jo nu ønsker at udtræde af Bestyrelsen.

Vi startede samtidig du og jeg, og har nu arbejdet sammen i 6år.

Jeg synes du har ydet en rigtig flot indsats i klubben, og du vil helt klart blive savnet, når vi skal til at planlægge nye rejser og udflugter, hvilket var dit arbejdsområde, og hvor du har ført os til utrolig mange dejlige baner, og dermed oplevelser. Samt mange sjove hændelser, og det er jo din fortjeneste at vi ændrede turene til Jylland, fra at være i privatbiler, til at være i bus. Hvilket gav et utroligt godt fællesskab og kammeratskab, samt tryghed for os i Bestyrelsen.

Eller i situationer hvor vi har været i tvivl, om reglerne, var du altid parat til at løse problemerne, og give et hurtigt svar tilbage.

Du skal også have en stor tak, sammen med Henning Pedersen, fordi I giver os så hurtig resultatformidling. Vi har ikke andre klubber i klubben, hvor man samme aften efter nogle få timer efter matchen kan læse om dagens resultater. Det er flot, flot.

Henning jeg tror og håber at vi fortsat vil se dig i Herreklubben, så endnu engang tusind tak for din store hjælp igennem 6 år.

 

Hermed er beretningen for sæsonen 2017 slut.

Formand

Steffen Schrold

Herreklubben

Trelleborg Golfklub Slagelse